Ford Focus

Med et helt nydesignet eksteriør samt det mest avancerede og raffinerede interiør nogensinde, er dette den hidtil mest elegante Focus. I denne næste generations model indgår desuden mange nye teknologier, som er værd at bemærke. Eksempelvis muliggør Ford SYNC II med stemmestyring og 8” touchscreen, at man kan betjene bilens navigations- og underholdningssystem samt klimaanlægget udelukkende med stemmen. Den aktive parkeringshjælp er blevet endnu bedre, så både parallel- og 90 graders parkering kan foretages problemfrit. De avancerede benzin- og dieselmotorer sørger for perfekt balance mellem ydeevne og brændstoføkonomi. Ændringerne af PowerShift gearkassen og muligheden for gearskifte ved rattet, udnytter ydeevne og effektivitet optimalt for dem begge.

Semi-automatisk parkeringssystem

Den nye Ford Focus har et system, der kan parallelparkere på trange parkeringspladser – der blot er 1,2 gange bilens længde. Det semi-automatiske parkeringssystem bruger først sensorer til at kontrollere, om pladsen er stor nok, hvorefter den styrer for dig, mens du styrer speeder, gear og bremse. Du bliver guidet hele vejen ved hjælp af visuelle signaler og lydsignaler, mens bilen så at sige parkerer sig selv (ekstraudstyr).

IPS (Intelligent Protection System)

For din og dine passagerers sikkerhed er den helt nye Ford Focus udstyret med et IPS-system. Med højstyrkestål i karrosseriet er konstruktionen kraftabsorberende, og designet sikrer, at alle systemer arbejder effektivt sammen. En lang række airbags er designet til at give en omfattende beskyttelse af fører og passagerer. Bilen har innovative sensorer som øjeblikkeligt aktiverer de nødvendige sikkerhedssystemer. Herudover er der en avanceret ratstamme og sikkerhedspedaler, der trækkes tilbage og væk fra føreren, og hjælper med at mindske skader ved en kollision. Hvad enten en eller fem personer er i bilen, så kan du med IPS-systemet føle dig mere sikker, fordi du ved, at teknologien passer på dig.

EcoBoost benzinmotor, som er klassens bedste

Ford Focus fås nu med en revolutionerende 1,0 liters motor, der producerer den samme kraft (op til 125 hk), som du ville forvente af en 1,6 liters motor. Alligevel forbruger den stadig 20 % mindre brændstof end andre tilsvarende benzinmotorer. Faktisk minder dens brændstofforbrug mere om en dieselmotors. For at opnå dette er den blevet fundamentalt videreudviklet - en hurtigere motoropvarmningstid og reduceret friktion er blot et par af forbedringerne.

Focus fokuserer på nyeste teknologi

I Ford Focus indgår mange banebrydende teknologier, som er udviklet med henblik på at gøre en i forvejen fremragende kørekomfort endnu bedre. Eksempelvis muliggør Ford SYNC 3 med stemmestyring og 8” touch-screen betjening af bilens navigations- og underholdningssystem samt klimaanlægget udelukkende med stemmen. Den aktive parkeringshjælp er nu blevet endnu mere avanceret, så både parallel- og 90-graders-parkering kan foretages problemfrit.