The Blog

Ford EcoSport kommer til Danmark

Danske bilkøbere elsker SUV-modeller, og Ford har stor succes med den dynamiske Kuga. Det naturlige skridt er derfor at introducere den mere kompakte SUV EcoSport for de danske bilkøbere – en ægte SUV med et robust og moderne design, fremragende pladsforhold og moderne motorer. Den smarte EcoSport får op til lanceringen i Danmark i første kvartal 2018 et stort facelift med ny teknologi, nyt design og nye dieselmotorer. Den har europæisk premiere på den internationale biludstilling, IAA, i Frankfurt i denne uge.

Fords SUV-familie bliver nu udvidet i Danmark. Den mellemstore Kuga, som fik et facelift i slutningen af 2016, er faldet i SUV-kundernes smag, og den store SUV Edge står som den absolutte topmodel med masser af luksus og teknologi – og fra slutningen af første kvartal 2018 kan de danske Ford-forhandlere byde velkommen til et nyt og spændende medlem af SUV-familien: den kompakte EcoSport, som i modelprogrammet finder sin naturlige plads under den succesfulde Kuga.

EcoSport er allerede en global succes. Den blev introduceret i Europa i 2014, og der er siden solgt flere end 150.000 eksemplarer i regionen. I 2016 steg salget i Europa med hele 40 procent, og for at få endnu flere kunders øjne op for den kompakte SUV, giver Ford den nu et omfattende facelift, der ændrer radikalt på både design, kabine, motorer og sikkerhedsudstyr. Det er denne stærkt forfinede EcoSport, kunderne vil møde hos de danske Ford-forhandlere fra foråret 2018.

EcoSport-versionerne til det europæiske marked, herunder det danske, vil fremover blive produceret på fabrikken i Craiova, Rumænien, hvor Ford har investeret cirka 1,5 mia. kr. i forbedringer og opgraderinger.

SUV-segmentet er det hurtigst voksende i Europa. Indregistreringen af SUV-modeller steg med mere end 21 procent fra 2015 til 2016, så SUV’erne i 2016 endte med at stå for mere end en fjerdedel af det samlede salg af personbiler i regionen. Salget af SUV’ere fra Ford steg i samme periode med hele 30 procent. Den faceliftede EcoSport vil bidrage til fortsat vækst, og det samme vil en SUV-inspireret udgave af den nye Fiesta, Fiesta Active, som også introduceres i 2018.